CNG

Als autobedrijf proberen we mee te werken aan de uitbouw van een groene toekomst. We zijn steeds op zoek naar duurzame wagens die toekomstgericht zijn. We bieden onder andere CNG voertuigen aan.

Wat is CNG

CNG staat voor ‘Compressed Natural Gas’, samengeperst aardgas. Volkswagen, Audi en Skoda hebben reeds verschillende modellen in hun gamma die op aardgas rijden. De motor is daar vanuit de fabriek op voorbereid. Aardgas is een schone brandstof. Bij de verbranding ervan ontstaat geen fijnstof, wat een groot voordeel is voor de lokale luchtkwaliteit. Niet alleen de volksgezondheid, maar ook voor het klimaat is dit een groot pluspunt. Het belangrijkste bestanddeel is namelijk methaan (CH4), dat van alle fossiele brandstoffen de laagste specifieke CO₂-uitstoot heeft. Bovendien is methaan ook uit organisch restmateriaal te winnen en dan is de milieuwinst nog groter.

Ecologisch rijden

CNG rijden combineert sportiviteit en langeafstandsmobiliteit met schone energie. Dankzij deze technologie rijdt u zowel op benzine als op aardgas (CNG). Achter de tankklep gaan twee vulopeningen schuil. De prestaties zijn met beide brandstoffen hetzelfde. Op het instrumentenpaneel zitten twee aparte brandstofdisplays, zodat goed zichtbaar is hoe het met de CNG- en benzinevoorraad is gesteld. Na het tanken en ook als het erg koud is, start de auto automatisch op benzine. Vervolgens schakelt de techniek zo snel mogelijk over op CNG. Deze technologie blijft op de achtergrond: het overschakelen tijdens het rijden tussen CNG en benzine gebeurt geheel automatisch.

Waar kan ik tanken

Er zijn reeds zo’n 115 tankstations om CNG te tanken, vooral in Vlaanderen is er een vrij goede dekking. Elk jaar neemt dit aantal nog toe, waardoor CNG tanken erg toegankelijk wordt. In Europa kunt u op 3.500 plaatsen CNG tanken vooral in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Zweden. Ook Nederland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië bieden ruim voldoende tankmogelijkheden
 
Meer weten?

Financieel voordeel

Als u kiest voor CNG, doet u ook financieel voordeel. De kostprijs van CNG-brandstof is immers aanzienlijk lager. Bovendien heeft de motor minder last van slijtage dankzij de propere verbranding en de verminderde verbrandingsresidu’s. Het onderhoud wordt daardoor voordeliger.
Er is ook een fiscaal voordeel in Vlaanderen als een CNG-voertuig aankoopt: Alle CNG voertuigen zijn vrijgesteld van Vlaamse verkeersbelasting (VB) of inschrijvingstaks (BIV) tot en met 2020.

Openingsuren

Verkoop

ma-za 8u30 - 19u00
Of na afspraak

Werkplaats

ma-vr 8u30-17u00

Contact

Kasteelstraat 22
8880 Sint-Eloois-Winkel
(Tussen Kortrijk en Roeselare)

Tel: 056/ 50 93 87

GSM: 0478/ 31 02 57

E-mailadres: vamauto@skynet.be

Ontdek ons aanbod

©2020 Vamauto